Bedrijfspassen

Wij bij Backx Studio bieden ook bedrijfspassen aan. Deze bedrijfspassen kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld als indentificatie, betalingsmiddel of als sleutel. Ook kunt u uw eigen huisstijl op deze passen laten bedrukken.

Streepjescode

De passen die wij aanbieden komen in twee verschillende soorten. Zo hebben we een pas met en een pas zonder Mifarechip. Bij beide passen kunt u kiezen om een streepjescode er bij te laten drukken. De streepjescode dient dan met een barcodescanner uitgelezen te worden.

Mifare bedrijfspassen

U kunt ook kiezen voor de Mifare-passen. Deze type RFID passen zijn voorzien van een uitleesbare microprocessorchip. Deze type passen kun je o.a. gebruiken voor het printen, betalingen, kluisjes en deursystemen.
Er zijn verschillende types Mifare passen.

Wat is het voordeel van bedrukte bedrijfspassen?

  • Eigen huisstijl op de bedrijfspassen
  •  mogelijkheid om een foto te bedrukken op de pas 
  • Goed te gebruiken als identificatiemiddel
  • Breed inzetbaar bijvoorbeeld bij deursystemen, printsystemen en als betalingsmiddel

Mifare

De Mifare High frequency RFID-pas is de meest gebruikte contactloze kaart ter wereld. Deze pas wordt namelijk gebruikt voor diverse doeleinden. Deze doeleinden variëren van cadeaukaarten, schoolpasjes tot bijvoorbeeld de OV-chipkaart. Ze worden veelal gebruikt voor identificatie, toegang en betaling. Doordat deze plastic pas geen fysiek contact maakt met de kaartlezer, is deze pas minder gevoelig voor storingen door slijtage.

Maar hoe werkt nou zo’n Mifare pas?
RFID-passen gebruiken radiogolven om op afstand informatie op te slaan en af te lezen van zogenaamde RFID-tags. In de meeste gevallen bevatten deze RFID-Chips een unieke code die gekoppeld is aan een database. Op de pas zelf staat ook geen persoonlijke informatie, alleen de code. De database zelf beheert de informatie. Mocht u dus een pas kwijt zijn geraakt, dan dient deze alleen nog geblokkeerd te worden in het systeem. Doordat deze chips een antenne bevatten kan de informatie uitgewisseld worden met een RFID-lezer die in contact staat met de database. Hierdoor weet het systeem bijvoorbeeld of er nog genoeg saldo is om iets te betalen, de deur open moet gaan of wat je wou uitprinten.

Mifare Classic 1K

Er zijn een aantal verschillende Mifare-passen. Dit heeft te maken met het geheugen en de beveiliging van de passen. De meest gebruikte pas is de Mifare Classic 1k. Deze pas hebben wij bij Backx Studio ook op voorraad. De pas heeft een chip met een grootte van 1kbyte, beschikt over een uniek serienummer en 16 gescheiden beveiligde sectoren.

Maak een afspraak

Contact

Heb je een vraag? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0546-456 606. Mailen kan naar info@backxpositief.nl

Onze studio is gevestigd aan de Twentepoort West 52 in Almelo.